Deze website gebruikt cookies. Als je wilt weten wat dat zijn, en wat voor consequenties dat heeft, klik dan hier. Als je niets van die cookies moet hebben, klik dan hier.

Willem Koert.nl

Nieuw | Over mij | Contact | Blogs

Opgepoetst | 30-12-2018

VWA jaagt op Hoodia

De Nederlandse Voedsel en Waren Autoriteit (VWA) heeft de jacht op het afslanksupplement Hoodia geopend. De autoriteit heeft duizenden pillen met extracten uit de Zuid-Afrikaanse cactus Hoodia gordonii in beslag genomen, omdat die misschien onveilig zijn.

Volgens de wet is Hoodia een novel food. Bedrijven moeten eerst aan de hand van wetenschappelijk onderzoek laten zien dat een novel food veilig is, en daarna pas mogen ze het gaan verkopen. De supplementenfirma's hebben dat onderzoek voor Hoodia gordonii niet laten doen, en dus grijpt de VWA in.

Afrikaanse bosjesmannen - de San, heten ze eigenlijk - gebruiken de Hoodia al eeuwenlang. Het voedingsconcern Unilever heeft de rechten en patenten van de Hoodia opgekocht en werkt aan een nieuwe generatie afslankproducten op basis van Hoodia. Die zullen volgens Unilever over enkele jaren in de schappen van de supermarkt liggen.

Sport & Fitness, juli 2005.

Gemaakt in Kladblok. WordPress is voor mietjes.