Deze website gebruikt cookies. Als je wilt weten wat dat zijn, en wat voor consequenties dat heeft, klik dan hier. Als je niets van die cookies moet hebben, klik dan hier.

Willem Koert.nl

Nieuw | Over mij | Contact | Blogs

Opgepoetst | 6-2-2019

Vitamine C als afslanksupplement

Het slikken van vijfhonderd milligram vitamine C per dag verhoogt de vetverbranding. Verhoogt soms de vetverbranding, moet je eigenlijk zeggen. Dat blijkt uit een experiment van Arizona State University dat is gepubliceerd in de Journal of the American College of Nutrition. In die proef verdubbelde de vitamine de verbranding van vet tijdens een trainingssessie op de loopband.

Een paar weken voordat de proef begon hadden de proefpersonen een dieet gekregen waarin de onderzoekers alle belangrijke bronnen van vitamine C hadden geschrapt. Daardoor was de groep niet representatief, maar leek ze wel op ongeveer een kwart van de bevolking. Volgens metingen krijgt een kwart van de Amerikanen, door een geringe inname van groenten en fruit, te weinig vitamine C binnen.

Vitamine C is nodig voor de aanmaak van het aminozuur L-Carnitine in de spiercellen. Te weinig vitamine C remt daardoor de vetverbranding, denken de onderzoekers. L-Carnitine zorgt ervoor dat de cellen vetten kunnen verbranden.

In de jaren tachtig hebben wetenschappers wel eens gemerkt dat een caloriebeperkend dieet beter werkt als de afslankers daarbij ook extra vitamine C slikken.

Sport & Fitness, maart 2006.

Gemaakt in Kladblok. WordPress is voor mietjes.