Deze website gebruikt cookies. Als je wilt weten wat dat zijn, en wat voor consequenties dat heeft, klik dan hier. Als je niets van die cookies moet hebben, klik dan hier.

Willem Koert.nl

Nieuw | Over mij | Contact | Blogs

Opgepoetst | 7-1-2018

Turinabol is terug

Na Star Trek en lavalampen is nu Turinabol aan de beurt om weer terug te komen. De anabole steroide waarmee de Oost Duitse dopingmachine in de twintigste eeuw zijn sportkampioenen opkweekte is weer op de markt. De in Thailand gevestigde androgeenfabrikant British Dragon heeft het anabool in productie genomen - onder de naam Turanabol.

Zoals methandienone, de actieve stof in Dianabol, de gemethyleerde vorm is van boldenon, zo is Turinabol de gemethyleerde vorm van clostebol. Clostebol ontstaat als je aan het testosteronmolecuul op een kritieke plaats een chlooratoom plakt waardoor het molecuul niet meer kan veranderen in estradiol of DHT. Door er op een andere plek ook nog eens een methylgroep aan vast te plakken, krijg je een molecuul dat geschikt is voor oraal gebruik. Voluit heet deze stof 4-chloro-17-a-methyl-17-b-hydroxyandrosta-1,4-dien-3-one.

Volgens messageboards is Turinabol 'een van de mildste anabolen die er zijn'. Een aantal Oost Duitse ex-sporters, die Turinabol moesten gebruiken, denkt daar anders over. Omdat ze schade aan hun gezondheid hebben opgelopen en mismaakte kinderen op de wereld hebben gezet, hebben een paar honderd ex-sporters hun trainers, begeleiders en sportartsen voor de rechter gedaagd. De doseringen die deze sporters gebruikten waren overigens maar een fractie van wat de gemiddelde anabolengebruiker anno nu gebruikt.

Sport & Fitness, november 2004.

Gemaakt in Kladblok. WordPress is voor mietjes.