Deze website gebruikt cookies. Als je wilt weten wat dat zijn, en wat voor consequenties dat heeft, klik dan hier. Als je niets van die cookies moet hebben, klik dan hier.

Willem Koert.nl

Nieuw | Over mij | Contact | Blogs

Opgepoetst | 12-1-2018

'Steroiden horen niet in supplementen'

Terwijl de redactie van Sport & Fitness bezig was deze editie persklaar te krijgen, begon de Amerikaanse regering hoorzittingen over anabole steroiden in supplementen. In voor bodybuilders bedoelde producten stoppen sommige bedrijven designersteroiden: anabole steroiden, die in de vorige eeuw zijn ontwikkeld, maar nooit op de markt zijn gekomen.

'Dit zijn geen supplementen meer', laat een woordvoerder van de Amerikaanse National Nutritional Foods Association weten. 'Steroiden horen niet in supplementen. Jammer genoeg zijn er nog steeds bedrijven die dat niet beseffen.'

Organisaties voor de supplementenindustrie en consumentenorganisaties willen dat de VS de omstreden supplementen verbiedt. De hoorzittingen waren nog niet afgelopen, of de FDA verbood alvast de designersteroiden Methyl-1-P en Superdrol.

Methyl 1-P bevat een mix van progesteron en een variant van androstenedione, in superdrol zit een analoog van Masteron. Zes bedrijven hebben een boze brief van de FDA gekregen, waarin ze worden gevraagd de producten van de markt te halen. Of anders...

Sport & Fitness, mei 2006.

Gemaakt in Kladblok. WordPress is voor mietjes.