Deze website gebruikt cookies. Als je wilt weten wat dat zijn, en wat voor consequenties dat heeft, klik dan hier. Als je niets van die cookies moet hebben, klik dan hier.

Willem Koert.nl

Nieuw | Over mij | Contact | Blogs

Opgepoetst | 30-3-2019

's Werelds beste sprinters worden steeds sneller

Er is iets heel, heel erg raars aan de hand met de snelste mannen en vrouwen van onze planeet. De tijden die ze tijdens wedstrijden neerzetten duikelen sinds 2006 naar beneden. 's Werelds beste sprinters worden steeds sneller. Dat ontdekten de sportwetenschappers Simon Ernst en Perikles Simon van de Johannes Gutenberg-University Mainz toen die de sportstatistieken van de afgelopen tientallen jaren analyseerden.

De Duitsers gaan ervan uit dat een dergelijke verbetering van de sportieve prestaties maar één ding kan betekenen: dat sprinters sinds 2006 een nieuw dopingmiddel zijn gaan gebruiken. 'We hebben het dan over een middel niet kan worden opgespoord, maar toch hogelijk effectief is', schrijven de onderzoekers. Dat dopingmiddel zou wel eens IGF-1 kunnen zijn, vermoeden ze.

De Duisters verwijzen naar de spraakmakende affaire rond de Mexicaanse dopinghandelaar Angel Guillermo Heredia. Heredia verkocht jarenlang middelen als IGF-1, IGF-2, EPO en ATP aan topsporters als Maurice Greene, werd in 2008 door Amerikaanse agenten gearresteerd en klapt nu uit de school over het gebruik van doping in de topsport.

Sport & Fitness, december 2012.
Gemaakt in Kladblok. WordPress is voor mietjes.