Deze website gebruikt cookies. Als je wilt weten wat dat zijn, en wat voor consequenties dat heeft, klik dan hier. Als je niets van die cookies moet hebben, klik dan hier.

Willem Koert.nl

Nieuw | Over mij | Contact | Blogs

Opgepoetst | 15-12-2018

Speed + 'roids = agressie

Ze zijn er nog steeds. De 'bewuste gebruikers': bodybuilders die soms wel een kuurtje nemen, maar niks willen weten van roken, alcohol en drugs, onder het motto van: 'als ik rommel in m'n lichaam stop, dan alleen rommel waarvan ik groei'. Ze hebben groot gelijk, zeggen psychologen van de Zweedse Goteborg University.

De Zweden ontdekten dat de combinatie van amfetamine en anabolen de kans op agressie meer verhoogt dan het gebruik van anabolen alleen.

Dat anabolen de kans op agressie verhogen was al bekend. Dat amfetamine - 'speed' - in matige doseringen hetzelfde effect heeft, is eveneens bekend. Dat de combinatie van beide middelen de agressie extra stimuleert werd vermoed, maar hard bewijs ontbrak. Tot nu.

De Zweden deden proeven met ratten en niet met mensen. Ze zijn bang dat hun experimenten ook gelden voor een niet gering aantal anabolengebruikers. 'Veel anabolengebruikers nemen ook andere middelen, zoals alcohol, coke en amfetamine', aldus de Zweden.

Sport & Fitness, juli 2005.

Gemaakt in Kladblok. WordPress is voor mietjes.