Deze website gebruikt cookies. Als je wilt weten wat dat zijn, en wat voor consequenties dat heeft, klik dan hier. Als je niets van die cookies moet hebben, klik dan hier.

Willem Koert.nl

Nieuw | Over mij | Contact | Blogs

Opgepoetst | 13-1-2018

Opgerold: Med Request Pharmaceuticals

In Arnhem heeft de politie de werkplaats van het ondergrondse anabolenfabriekje Med Request Pharmaceuticals ontmanteld. RIVM heeft de preparaten onderzocht, en de uitslagen waren voor de Inspectie voor de Gezondheidszorg zo verontrustend dat het de Nederlandse anabolengebruikers heeft ingelicht.

"Ik ben van mening dat eindgebruikers van anabole steroiden recht hebben te weten welke substanties zij tot zich nemen", aldus een betrokken inspecteur.

Volgens de analyses klopte de dosering van de preparaten niet. De orale stanozolol van Med Request Pharmaceuticals was bijvoorbeeld een kleine vijftig procent overgedoseerd, de OralTurinabol was negentig procent ondergedoseerd. Het injecteerbare preparaat Equibol was dertig procent ondergedoseerd, de trenbolone was vijftig procent overgedoseerd.

Bovendien bevatten sommige preparaten ook sporen van verontreiniging van andere anabolen.

Het meest zorgwekkend was misschien nog wel de manier waarop de werkplaats de injecteerbare preparaten produceerde. De flesjes werden na fabricage 'gesteriliseerd' in een pannetje warm water.

Sport & Fitness, maart 2006.

Gemaakt in Kladblok. WordPress is voor mietjes.