Deze website gebruikt cookies. Als je wilt weten wat dat zijn, en wat voor consequenties dat heeft, klik dan hier. Als je niets van die cookies moet hebben, klik dan hier.

Willem Koert.nl

Nieuw | Over mij | Contact | Blogs

Opgepoetst | 28-12-2018

Meer vet verbranden met maté

Nu de supplementenindustrie het zonder Ephedra sinica moet stellen, draait het onderzoek naar alternatieven op volle toeren. Het in plantenextracten gespecialiseerde Zwitserse Frutarom zet in op het Zuid Amerikaanse plantje Ilex paraguariensis, dat bij supplementengebruikers beter bekend is als maté.

Thee van Ilex paraguariensis versnelt het gewichtsverlies. De traditionele verklaring daarvoor is dat maté cafeine bevat, maar de onderzoekers van Frutarom zijn nog een stapje verder gegaan. In hun reageerbuizen saboteert het plantje het enzym lipase, dat het lichaam nodig heeft om vet op te nemen. Cafeine remt dat enzym ook, maar het lijkt er op dat andere stoffen in Ilex paraguariensis dat effect versterken.

Futarom ziet de toekomst zonnig in. Volgens de statistieken zal over drie jaar de helft van de Europeanen te zwaar zijn.

Sport & Fitness, maart 2006.

Gemaakt in Kladblok. WordPress is voor mietjes.