Deze website gebruikt cookies. Als je wilt weten wat dat zijn, en wat voor consequenties dat heeft, klik dan hier. Als je niets van die cookies moet hebben, klik dan hier.

Willem Koert.nl

Nieuw | Over mij | Contact | Blogs

Opgepoetst | 9-1-2018

FBI onderzocht anabolenscene in de jaren negentig

In de jaren negentig heeft de FBI een groot onderzoek gedaan naar het Amerikaanse anabolenmilieu. Dat onderzoek richtte zich vooral op bodybuilders, sportscholen en gewichtheffers, maar er waren ook uitlopers naar de allerpopulairste sport van de Verenigde Staten: baseball. Dat zegt FBI-agent Greg Stejskal.

Stejskal zegt ook dat hij toen ontdekte dat populaire spelers in die periode, zoals Jose Canseco, anabolen gebruikten en verhandelden. Toen de agent dat vertelde aan officials, deden die niets met die informatie.

Stejskals onthullingen komen op een kritiek moment. Diezelfde nog altijd razend populaire Canseco schreef een boek over zijn anabolengebruik, en noemt daarin de namen van klanten van hem, en beschrijft hoe hij andere spelers injecteerde. Dat boek heet Juiced en breekt op dit moment alle verkooprecords.

De Amerikanen zijn geschokt, politici willen dat de regering het anabolengebruik in de baseball gaat onderzoeken en jawel, er is ook al een halve zool die Canseco met de dood heeft bedreigd.

Sport & Fitness, juli 2005.

Gemaakt in Kladblok. WordPress is voor mietjes.