Deze website gebruikt cookies. Als je wilt weten wat dat zijn, en wat voor consequenties dat heeft, klik dan hier. Als je niets van die cookies moet hebben, klik dan hier.

Willem Koert.nl

Nieuw | Over mij | Contact | Blogs

Opgepoetst | 4-1-2018

Duiven aan de anabolen - en honden ook

Dus jij dacht dat alleen mensen anabolen gebruikten? Domoor! Het gebruik van de meest effectieve dopingmiddelen die de farmacologie ooit heeft gefabriceerd is ook in takken van sport doorgedrongen waar dieren het werk moeten doen.

In September 2004 maakte de Royal Pigeon Racing Association, de organisatie voor Britse duivenmelkers, bekend dat het duiven ging testen op anabolen en amfetamine. De reden daarvoor was dat sommige deelnemers 'ontevreden waren over de prestaties van sommige duiven'.

Volgens voorzitter Peter Bryant zijn de meeste duiven nog steeds clean. 'Het zijn er waarschijnlijk een paar die het voor de rest bederven', aldus Bryant. 'Net als in andere sporten'. Zoals het hondenrennen, voegen wij van Sport & Fitness daar aan toe. Dat doen we omdat de eveneens Britse National Greyhound Racing Club heeft aangekondigd dat het zijn honden gaat testen op nandrolon.

De bond heeft het vermoeden dat sommige hondentrainers dat anabool kunnen gebruiken door een maas in de regelgeving. Dierenartsen mogen nandrolon gebruiken om de teefjes van hun loopsheid af te helpen. Maar omdat onderzoekers nandrolon ook hebben gevonden bij mannetjes, bestaat het vermoeden dat het anabole steroid ook voor andere doeleinden wordt gebruikt...

Sport & Fitness, januari 2005.

Gemaakt in Kladblok. WordPress is voor mietjes.