Deze website gebruikt cookies. Als je wilt weten wat dat zijn, en wat voor consequenties dat heeft, klik dan hier. Als je niets van die cookies moet hebben, klik dan hier.

Willem Koert.nl

Nieuw | Over mij | Contact | Blogs

Opgepoetst | 1-3-2019

Arrestatiegolf in het Amerikaanse anabolenmilieu

In het vroege voorjaar van 2004 kondigde president Bush aan dat hij de jacht op de anabole steroiden wilde verhevigen. Uit berichten uit de Amerikaanse anabolenwereld wordt duidelijk dat Bush meende wat hij zei. Er is sprake van een arrestatiegolf, waarbij de ene na de andere handelaar in de boeien wordt geslagen.

Volgens internetfora is de arrestatiegolf pas goed begonnen nadat agenten een grote Amerikaanse dealer oppakten, die vanuit Mexico de VS, Canada en misschien ook wel Europa voorzag van anabole steroiden.

De naam van de handelaar is niet bekend, maar volgens de fora heeft de persoon ervoor gekozen om samen te werken met de Amerikaanse overheid. Daardoor beschikken de DEA en de FBI over het complete klantenbestand van de leverancier, en vereren agenten alle grote afnemers van de man met een bezoek. In ieder geval twee grote tussenhandelaren zijn opgepakt, en nu zijn de minder belangrijke afnemers aan de beurt.

De harde Amerikaanse aanpak van anabolen en drugs lijkt vruchten af te werpen. Dat kun je tenminste afleiden uit cijfers over het middelengebruik door tieners, die de universiteit van Michigan heeft verzameld.

Uit die cijfers blijkt dat het totale gebruik van middelen licht afneemt, net als het gebruik van anabolen. In de jaren negentig groeide het anabolengebruik door middelbare scholieren in de VS explosief. De scholieren merkten dat het minder makkelijk was geworden om anabolen te kopen.

Sport & Fitness, maart 2005.
Gemaakt in Kladblok. WordPress is voor mietjes.