Deze website gebruikt cookies. Als je wilt weten wat dat zijn, en wat voor consequenties dat heeft, klik dan hier. Als je niets van die cookies moet hebben, klik dan hier.

Willem Koert.nl

Nieuw | Over mij | Contact | Blogs

Opgepoetst | 14-1-2018

Zorgen over anabolengebruik onder homomannen

De Engelse overheid is een campagne begonnen die homoseksuele mannen moet voorlichten over de risico's van anabole steroïden. De campagne is opgezet omdat artsen melden dat veel van hun homoseksuele clienten anabolen gebruiken om een gespierd lichaam te krijgen waarmee ze in clubs en disco's goed voor de dag kunnen komen.

Volgens studies gebruikt 1 op de 7 homomannen die lid zijn van een sportschool androgenen. Insiders schatten dat het werkelijke aantal gebruikers hoger ligt. Volgens hen gebruikt de helft van de sportende homomannen verboden middelen.

'De grootste groep gebruikers in de homoscene vind je niet bij de tieners en de twintigers', zegt Sean Cummings van de kliniek Freedom Health in Londen. 'De harde kern van deze anabolengebruikers bestaat uit dertigers, veertiger en vijftigers. Zij hebben zoiets van: het is nu of nooit.'

Cummings is niet 'voor' anabolen maar vindt ook dat je de risico's niet moet overdrijven. 'Meestal valt het met de bijwerkingen wel mee.'

Sport & Fitness, januari 2005.

Gemaakt in Kladblok. WordPress is voor mietjes.