Deze website gebruikt cookies. Als je wilt weten wat dat zijn, en wat voor consequenties dat heeft, klik dan hier. Als je niets van die cookies moet hebben, klik dan hier.

Willem Koert.nl

Nieuw | Over mij | Contact | Blogs

Opgepoetst | 17-12-2018

Anabolengebruik onder middelbare scholieren neemt toe

In de Verenigde Staten neemt het aantal middelbare scholieren dat anabolen gebruikt 'alarmerend snel' toe. Volgens een tweejaarlijkse meting van het Center for Disease Control zijn de percentages in tien jaar tijd bijna verdrievoudigd.

Meer dan zes procent van de ondervraagde tieners heeft het afgelopen jaar spierversterkende steroïden gebruikt.

'Doping is al lang niet meer een exclusief probleem van en in de sport', zegt Gary Wadler van New York University. 'Het belangrijkste dopingprobleem, dat zijn deze kinderen.'

Ook uit andere Amerikaanse studies blijkt dat het anabolengebruik onder tieners toeneemt. Volgens onderzoekers in Oregon daalt het gebruik van drugs, maar neemt onder jongens vooral het gebruik van anabolen toe. Onder meisjes worden de afslankpillen op basis van efedrine en amfetamine snel populairder.

Als de onderzoekers hun cijfers extrapoleren naar de Amerikaanse bevolking als geheel, dan schatten ze dat twee miljoen Amerikaanse tieners doping gebruiken.

Sport & Fitness, september 2004.

Gemaakt in Kladblok. WordPress is voor mietjes.