Deze website gebruikt cookies. Als je wilt weten wat dat zijn, en wat voor consequenties dat heeft, klik dan hier. Als je niets van die cookies moet hebben, klik dan hier.

Willem Koert.nl

Nieuw | Over mij | Contact | Blogs

Opgepoetst | 27-2-2019

1-Testosteron is een 'volwaardige anabole steroide'

Het hormoon 1-testosteron hoort niet in voedingssupplementen. Tot die conclusie komen Duitse biochemici, die het hormoon voor de eerste keer aan een grondige analyse onderwierpen. Hun onderzoek, dat is verschenen in Toxicology Letters, toont aan dat 1-testosteron een heus anabool hormoon is.

In de VS is 1-testosteron jarenlang legaal als voedingssupplement verkocht, en hoewel George Bush De Kleine 1-testosteron anderhalf jaar geleden verbood, circuleert het hormoon nog steeds.

De androgene werking van 1-testosteron is gelijk aan die van testosteronpriopionaat, ontdekten de onderzoekers. De anabole werking van 1-testosterin is echter iets minder dan die van good old testosteron. Opvallend was dat 1-testosteron zorgt voor leververgroting bij proefdieren. Hoe dat kan weten de onderzoekers niet. 1-Testosteron had geen effect op de concentratie van enzymen die bij anabolengebruikers aantonen dat de lever het zwaar krijgt te verduren.

Sport & Fitness, juli 2006.
Gemaakt in Kladblok. WordPress is voor mietjes.